Kategóriák
   Termékajánló
   Foxpost

   Fizetési megoldás
   Hírlevél
   2021.10.06 16:20

   3 dolog, amit tudnod kell a fogérzékenységről

   Alkalomszerű, éles, nyilalló, szúró fájdalomérzet a fogakban. Ismerősek ezek? Neked is érzékenyek a fogaid? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Amerikában több, mint 3 millióan szenvednek ugyanettől. Ha bármi ilyesmit tapasztalsz, látogasd meg a fogorvosod, hogy megtudd, mi állhat a háttérben, de addig is összeszedtük neked a legfontosabb információkat a fogérzékenységről.

   1. Milyen tünetei vannak a fogérzékenységnek?

   A leggyakoribb tünet, a nem várt, éles, szúró fájdalom a fogakban hideg vagy meleg étel/ital fogyasztása során. Ez az érzés általában rövid ideig tart, azonban gyakran jelentkezik, és bizonyos esetekben tartóssá is válhat.

   2. Mi okozza a fogak érzékenységét?

   A fogérzékenység egy lassan kialakuló jelenség, amelynek a hátterében visszahúzódott fogíny vagy elvékonyodott fogzománc állhat. Ezekhez az alábbi káros tevékenységek vezethetnek:

   Fogínyvisszahúzódás

   • túl erős fogmosás

   • fogágybetegség

    

   Elvékonyodott fogzománc

   • túl erős és gyakori fogmosás

   • túlzott fogfehérítés

   • csiszoló hatású fogkrém használata

   • fogcsikorgatás

   • savas ételek fogyasztása

   • savas italok fogyasztása

    

   A fogzománc ásványi anyagokból épül fel, és a fogak külső rétegét alkotja, és ez az egyik keményebb anyag a szervezetünkben. A fogzománc az őrlő fogak felületén a legvastagabb, és az íny felé egyre vékonyabb.

    

   A fog gyökerét nem fogzománc, hanem fogcement, másnéven dentin védi. Ha a fogíny visszahúzódik, ez a védőréteg szabaddá válik, és a külső ingerek (például italfogyasztás) stimulálhatják a fogakban lévő idegeket, amely éles, rövid ideig tartó fájdalommal jár.

   A fogzománc kopására abban az esetben is gyanakodhatsz, ha fogaid elszíneződnek, megsárgulnak.

   3. Hogyan lehet kezelni az érzékeny fogakat?

   Hogyha a fogérzékenység tüneteit észleled, akkor első lépésként kérj időpontot a fogorvosodhoz, hogy megbizonyosodj arról, pontosan mi áll a hátterében, és a valós problémára kapj megoldást.

    

   A fogorvosod javasolni fogja, hogy hogyan, milyen fogkefével moss fogat, és milyen szájápolási termékeket (fogkrém, szájvíz, fogzománcvédő) használj, hogy visszafordíthasd a folyamatot, vagy ne romoljon tovább a helyzet, és épen megőrizhesd fogaid.

    

   Ezeket a termékeket webshopunkban is beszerezheted! Összeállítottunk számodra néhány terméket, amelyek segítik megszüntetni a fogérzékenység kellemetlenségeit: