Termékajánló
   Foxpost

   Fizetési megoldás
   Hírlevél

   Ahogy előző blogbejegyzésünkben megírtuk, emberek milliói szenvednek a fogérzékenységtől, amelynek egyik kellemetlen oka az elvékonyodott fogzománc. Hogy az érzékenységet megszüntessük, és bosszúságok nélkül élvezhesd a hideg és meleg ételeket, italokat egyaránt, újra meg kell erősíteni a fogzománcot. Hogyan? Olvass tovább!

   Alkalomszerű, éles, nyilalló, szúró fájdalomérzet a fogakban. Ismerősek ezek? Neked is érzékenyek a fogaid? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Amerikában több, mint 3 millióan szenvednek ugyanettől. Ha bármi ilyesmit tapasztalsz, látogasd meg a fogorvosod, hogy megtudd, mi állhat a háttérben, de addig is összeszedtük neked a legfontosabb információkat a fogérzékenységről.

   Gyors és vegyszermentes módszert keresel otthonod tisztán tartására? Az utóbbi időszakban egyre többen választják az alternatív, környezettudatos életmódot, amibe beletartoznak a természetes, vegyszer- és adalékmentes takarítási módszerek is. A piacon számos olyan megoldás közül választhatunk, amelyeknek köszönhetően nem kell lemondanunk a ragyogó felületekről. Ezek közül az egyik a gőzzel történő tisztítás. Hogyan is működik? Következő cikkünkből megtudhatod!

   Meg egyszerűbben és még több helyen veheted át a tőlünk rendelt csomagjaidat, mert kiszállító partnerünk, a Foxpost 2021 végére két és félszeresére bővíti csomagautomata hálózatát.

   A több néven is ismert parodontózistól (parodontitis, fogágybetegség, ínybetegség) rengetegen szenvednek, és sokan még csak nem is tudják, hogy pontosan mi áll a probléma hátterében, pedig nagyon könnyen megelőzhető a betegség kialakulása.

   Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki szívesen ellátogat bármilyen orvosi intézménybe a pandémiás időszakban. Így lehet ez a fogorvosi rendelővel is. Természetesen, ha bármi problémát észlelsz fogaiddal, akkor mindenképp keresd fel fogorvosod, de ha fogaid egészségesek, és egy kicsit tolnál az éves fogászati szűrővizsgálaton, akkor bemutatunk most 7 tippet, amivel még jobban megőrizheted fogaid egészségét.

   Szakértők szerint a fogkefét vagy az elektromos fogkefe pótfejét három havonta ki kell cserélni. Ahogy a cipők is, úgy a fogkefék is ciklikusan használódnak el. Már számos vizsgálat és tanulmány kimutatta, hogy három hónap elteltével a fogkefe sörtéi elgyengülnek, így a túl hosszú használatuk esetén annyira elkopnak, hogy már egyáltalán nem lesznek hatékonyak a lepedék eltávolítására. Előfordul, hogy van akinek már két hónap után esedékes a csere. Magyarországon a lakosság a legkevesebbet a fogai ápolására és fogorvosra költi. Sajnos a legritkábban a fogkefét cserélik (6 havonta, de akad aki évente vesz újat csak).

   Világszinten drasztikusan emelkednek a szállítási költségek

   Rendkívül változó világot élünk, ahol folyamatosan alkalmazkodnunk kell a minket és a világot érintő szüntelen kihívásokhoz. Ha eddig nem lett volna elég, hogy rengetegen elvesztették munkahelyüket és korlátozásokkal kell éljük mindennapjainkat, még olyan globális nehézségekkel is meg kell küzdeni, mint a szállítási költségek gyors és nagymértékű emelkedése.

    

    

   Mi is az a szájzuhany, és miért lenne szükségünk a használatára? Ez a kérdés jogosan merül fel, hiszen ha lelkiismeretesen fogselymezünk és a napi két-háromszori fogmosáshoz is tartjuk magunkat, úgy érezhetjük, épp eleget teszünk a szájhigiénéért. A szájzuhanyt azonban nagyon is érdemes a mindennapos fogápolási részévé tenni, mert igazi csodafegyver az ínyproblémák megelőzésében!

   2019.12.11 11:22

   A legtöbben nem úgy kelünk ki az ágyból reggelenként, hogy a fogzománcunkra gondolunk. Sőt: ugye egy kezünkön meg tudjuk számolni, hányszor gondoltunk rá valaha? Ez is a testünk azon részei közé tartozik, amit csak akkor veszünk észre, ha már nem működik megfelelően. Akkor viszont nagyon is!

   Drágább, mint a hagyományos, és látszólag ugyanúgy néz ki – gondolhatjuk az elektromos fogkefékről a felületes benyomások alapján. De lássuk csak, mi mindent spórolhatunk meg a használatával: például a gyakori fogkőleszedést, de hosszú távon akár a szuvasodás miatti fogorvoshoz rohangálást is!

   A fogkőről sokan úgy gondolják, csak egy ártatlan kis elszíneződés. De nagyot tévednek! Ez az alattomos jelenség betegségekhez vezet, csúfítja a fogakat, ráadásul ha egyszer megjelent, csak a fogorvos szabadíthat meg tőle. Az emberek közel nyolcvan százalékánál alakul ki, és az öregedéssel csak egyre gyakoribbá válik a kockázata. De mit is tehetnénk ellene?

    

   Vannak dolgok az életben, amikről nagyon kínos beszélni – de még sokkal kellemetlenebb, ha soha senki nem teszi szóvá! Ilyen például, ha teljesen elkenődött a sminked, és már órák óta pandaarccal jársz-kelsz, de ezt csak otthon, a tükör előtt állva veszed észre. De mi a helyzet, ha a probléma mindennapos, mert számodra fel sem tűnik – te pedig épp ezért nem is változtatsz rajta? Az erős szájszag épp ilyen. Gondolj csak bele, mennyire tönkretehet egy romantikus randit vagy állásinterjút! Hogyan tudod garantáltan elkerülni?

    

   Talán nem meglepő, hogy az emberi száj mikroorganizmusok ezreinek ad otthont. Persze, általában a létezésükre sem gondolunk – ám vannak köztük kártékony bacik, amelyek vissza is élnek a feledékenységünkkel. Ezek a kórokozók fogvesztéssel járó, súlyos szájbetegségek forrásai lehetnek! Most megismerheted a szád „lakóit”, és azt is, mit érdemes róluk tudnod a betegségek elkerüléséhez.