Kategóriák
   Foxpost

   Fizetési megoldás
   Hírlevél

    

   Mi is az a szájzuhany, és miért lenne szükségünk a használatára? Ez a kérdés jogosan merül fel, hiszen ha lelkiismeretesen fogselymezünk és a napi két-háromszori fogmosáshoz is tartjuk magunkat, úgy érezhetjük, épp eleget teszünk a szájhigiénéért. A szájzuhanyt azonban nagyon is érdemes a mindennapos fogápolási részévé tenni, mert igazi csodafegyver az ínyproblémák megelőzésében!

   2019.12.11 11:22

   A legtöbben nem úgy kelünk ki az ágyból reggelenként, hogy a fogzománcunkra gondolunk. Sőt: ugye egy kezünkön meg tudjuk számolni, hányszor gondoltunk rá valaha? Ez is a testünk azon részei közé tartozik, amit csak akkor veszünk észre, ha már nem működik megfelelően. Akkor viszont nagyon is!

   Drágább, mint a hagyományos, és látszólag ugyanúgy néz ki – gondolhatjuk az elektromos fogkefékről a felületes benyomások alapján. De lássuk csak, mi mindent spórolhatunk meg a használatával: például a gyakori fogkőleszedést, de hosszú távon akár a szuvasodás miatti fogorvoshoz rohangálást is!

   A fogkőről sokan úgy gondolják, csak egy ártatlan kis elszíneződés. De nagyot tévednek! Ez az alattomos jelenség betegségekhez vezet, csúfítja a fogakat, ráadásul ha egyszer megjelent, csak a fogorvos szabadíthat meg tőle. Az emberek közel nyolcvan százalékánál alakul ki, és az öregedéssel csak egyre gyakoribbá válik a kockázata. De mit is tehetnénk ellene?

    

   Vannak dolgok az életben, amikről nagyon kínos beszélni – de még sokkal kellemetlenebb, ha soha senki nem teszi szóvá! Ilyen például, ha teljesen elkenődött a sminked, és már órák óta pandaarccal jársz-kelsz, de ezt csak otthon, a tükör előtt állva veszed észre. De mi a helyzet, ha a probléma mindennapos, mert számodra fel sem tűnik – te pedig épp ezért nem is változtatsz rajta? Az erős szájszag épp ilyen. Gondolj csak bele, mennyire tönkretehet egy romantikus randit vagy állásinterjút! Hogyan tudod garantáltan elkerülni?

    

   Talán nem meglepő, hogy az emberi száj mikroorganizmusok ezreinek ad otthont. Persze, általában a létezésükre sem gondolunk – ám vannak köztük kártékony bacik, amelyek vissza is élnek a feledékenységünkkel. Ezek a kórokozók fogvesztéssel járó, súlyos szájbetegségek forrásai lehetnek! Most megismerheted a szád „lakóit”, és azt is, mit érdemes róluk tudnod a betegségek elkerüléséhez.