Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-70-797-0405

Blog

Amikor egy drogéria polcain körülnézel, rengeteg különböző szájvízzel találkozhatsz; színük, ízesítésük nem ismer határokat, a kínálat hatalmas. Éppen ezért nehéz néha választani. Ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb dokumentumokat, hogy könnyebb legyen a döntés!

Ma már rengeteg olyan szájhigiéniai termék szerepel a különböző reklámokban, amelyek bizton állítják, nélkülük kevesebb lenne az életünk. Épp emiatt olyan könnyű elveszni a széles kínálatban, ráadásul sokszor már az is nagy dilemmát okoz, hogy melyik márka termékét vegyük le a polcról. Valóban szükségünk van az összesre? Mik a nélkülözhetetlen darabok? Ebben a cikkünkben minden, a témával kapcsolatos fontos információt összegyűjtöttünk.

Műfogsorral ma már nem csak, hogy lehet élni, de ha egy igazán jó szakemberre bízod magad és megfelelően tisztítod a protézist, a külső szemlélők észre sem fogják venni, hogy nem a saját fogaidat villantod meg, amikor mosolyogsz. Ám fontos, hogy mindenképpen sajátítsd el a műfogsor tisztításának pontos lépéseit, ugyanis csak így érheted el azt, hogy kellemes érzés legyen a szádban étkezések után is, és esztétikus is maradjon a fogsorod.

Fogínyvérzés

Veled is előfordult már, hogy egy alapos fogmosás közben vérzett az ínyed? És az, hogy ez rendszeressé vált? Sőt, lehet, hogy már fogmosástól függetlenül is tapasztalod ezt a jelenséget… Ha így van, ideje fogorvoshoz fordulnod, illetve beszerezned néhány hatékony fogápolási terméket, aminek rendszeres használatával, a fogorvosi konzultáción elhangzottak szerint alkalmazva visszafordítható lesz a folyamat. Megmutatjuk, hogyan tudunk segíteni!

A fogszabályozó tisztítása – hogyan ápold fogaid érdekében?

Régen ciki volt, mára divat lett – mi az? Természetesen a fogszabályozó, ami elsősorban orvostechnikai eszköz, de vannak, akik egyfajta speciális kiegészítőként tekintenek rá. Nézzük, mit kell tudni az ápolásáról, hogy továbbra is higiénikus és szép maradjon!

A fogelszíneződés egy olyan probléma, mely különböző okokból, különböző életkorban ugyan, de gyakorlatilag mindenkit utolér. De egyáltalán nem kell, hogy beletörődj: cikkünkben segítünk, hogyan győzheted le!

„Mégis mitől lehetne izgalmas egy fogkrém?” – kérdezhetnéd tőlünk… Nos, a helyzet az, hogy a szájhigiénia témakörében innovatív, új megoldások születnek szinte minden nap. Talán nem olyan látványosak, mint mondjuk az autók vagy az okostelefonok piacán, de az egészségünk szempontjából sokkal fontosabbak! Megmutatjuk, milyen újdonságokkal találkozhatsz most nálunk.

Hallottál már a szenes és az aktív szenes fogápolás előnyeiről, jótékony hatásáról? Elsőre talán szokatlanul hangzik, de biztos, hogy mire elolvasod blogbejegyzésünket, már neked is szimpatikussá válik!

Az aktív szenes termékek legnagyobb előnye, hogy könnyedén eltávolítják a makacsnak tűnő foltokat, elszíneződéseket a fogakon. Az, ami eddig lehetetlennek tűnt, most egyszerűen kivitelezhető! Ráadásul nem is a tudomány legújabb vívmányának köszönhetjük ezt, hanem egy réges-régi, ősi módszernek…

Egy-egy nagyobb családi összejövetel, ünnep alkalmával a legkülönbözőbb italok és ételek elfogyasztására vállalkozunk, és ilyenkor nem csak a gyomrunk, hanem a fogaink, szájhigiéniánk is ki van téve a gasztronómiai élvezetek ostromának. Cikkünkben adunk pár tippet, hogyan vedd rá magadat – és a gyerekeket – a fogmosásra!

A fogápolási rutint és fogaink jövőbeli egészségét gyerekkorban alapozzuk meg, de legyünk őszinték, a fogmosás nem igazán szórakoztató, vagy mulatságos, ezért néha nehéz rávenni a gyerekeket. Most mutatunk néhány ötletet, amivel segítünk ebben!

Fogkefe és fogkefe között is van különbség, ahogy az autóknál sem mindegy, hogy egy öreg Swift-tel, vagy egy Teslával közlekedsz az utakon. Az újonnan bemutatkozó Oral-B iO Series most az egyik legjobb elektromos fogkefe-család a piacon, rendhagyó technológiai hátterével és rendkívüli tisztítóhatásával garantálja neked a teljes körű szájhigiéniát.

 

Ahogy tartja a mondás: minden, ami finom, káros. Így van ez a hízlaló ételekkel, és a fogakat nagymérétkben károsító italokkal is. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet azokra az italokra, amelyek a fogakra legáratalmasabbak. Íme:

Ahogy előző blogbejegyzésünkben megírtuk, emberek milliói szenvednek a fogérzékenységtől, amelynek egyik kellemetlen oka az elvékonyodott fogzománc. Hogy az érzékenységet megszüntessük, és bosszúságok nélkül élvezhesd a hideg és meleg ételeket, italokat egyaránt, újra meg kell erősíteni a fogzománcot. Hogyan? Olvass tovább!

Alkalomszerű, éles, nyilalló, szúró fájdalomérzet a fogakban. Ismerősek ezek? Neked is érzékenyek a fogaid? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Amerikában több, mint 3 millióan szenvednek ugyanettől. Ha bármi ilyesmit tapasztalsz, látogasd meg a fogorvosod, hogy megtudd, mi állhat a háttérben, de addig is összeszedtük neked a legfontosabb információkat a fogérzékenységről.

Gyors és vegyszermentes módszert keresel otthonod tisztán tartására? Az utóbbi időszakban egyre többen választják az alternatív, környezettudatos életmódot, amibe beletartoznak a természetes, vegyszer- és adalékmentes takarítási módszerek is. A piacon számos olyan megoldás közül választhatunk, amelyeknek köszönhetően nem kell lemondanunk a ragyogó felületekről. Ezek közül az egyik a gőzzel történő tisztítás. Hogyan is működik? Következő cikkünkből megtudhatod!

Meg egyszerűbben és még több helyen veheted át a tőlünk rendelt csomagjaidat, mert kiszállító partnerünk, a Foxpost 2021 végére két és félszeresére bővíti csomagautomata hálózatát.

A több néven is ismert parodontózistól (parodontitis, fogágybetegség, ínybetegség) rengetegen szenvednek, és sokan még csak nem is tudják, hogy pontosan mi áll a probléma hátterében, pedig nagyon könnyen megelőzhető a betegség kialakulása.

Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki szívesen ellátogat bármilyen orvosi intézménybe a pandémiás időszakban. Így lehet ez a fogorvosi rendelővel is. Természetesen, ha bármi problémát észlelsz fogaiddal, akkor mindenképp keresd fel fogorvosod, de ha fogaid egészségesek, és egy kicsit tolnál az éves fogászati szűrővizsgálaton, akkor bemutatunk most 7 tippet, amivel még jobban megőrizheted fogaid egészségét.

Szakértők szerint a fogkefét vagy az elektromos fogkefe pótfejét három havonta ki kell cserélni. Ahogy a cipők is, úgy a fogkefék is ciklikusan használódnak el. Már számos vizsgálat és tanulmány kimutatta, hogy három hónap elteltével a fogkefe sörtéi elgyengülnek, így a túl hosszú használatuk esetén annyira elkopnak, hogy már egyáltalán nem lesznek hatékonyak a lepedék eltávolítására. Előfordul, hogy van akinek már két hónap után esedékes a csere. Magyarországon a lakosság a legkevesebbet a fogai ápolására és fogorvosra költi. Sajnos a legritkábban a fogkefét cserélik (6 havonta, de akad aki évente vesz újat csak).

Világszinten drasztikusan emelkednek a szállítási költségek

Rendkívül változó világot élünk, ahol folyamatosan alkalmazkodnunk kell a minket és a világot érintő szüntelen kihívásokhoz. Ha eddig nem lett volna elég, hogy rengetegen elvesztették munkahelyüket és korlátozásokkal kell éljük mindennapjainkat, még olyan globális nehézségekkel is meg kell küzdeni, mint a szállítási költségek gyors és nagymértékű emelkedése.

 

 

Mi is az a szájzuhany, és miért lenne szükségünk a használatára? Ez a kérdés jogosan merül fel, hiszen ha lelkiismeretesen fogselymezünk és a napi két-háromszori fogmosáshoz is tartjuk magunkat, úgy érezhetjük, épp eleget teszünk a szájhigiénéért. A szájzuhanyt azonban nagyon is érdemes a mindennapos fogápolási részévé tenni, mert igazi csodafegyver az ínyproblémák megelőzésében!

A legtöbben nem úgy kelünk ki az ágyból reggelenként, hogy a fogzománcunkra gondolunk. Sőt: ugye egy kezünkön meg tudjuk számolni, hányszor gondoltunk rá valaha? Ez is a testünk azon részei közé tartozik, amit csak akkor veszünk észre, ha már nem működik megfelelően. Akkor viszont nagyon is!

Drágább, mint a hagyományos, és látszólag ugyanúgy néz ki – gondolhatjuk az elektromos fogkefékről a felületes benyomások alapján. De lássuk csak, mi mindent spórolhatunk meg a használatával: például a gyakori fogkőleszedést, de hosszú távon akár a szuvasodás miatti fogorvoshoz rohangálást is!

A fogkőről sokan úgy gondolják, csak egy ártatlan kis elszíneződés. De nagyot tévednek! Ez az alattomos jelenség betegségekhez vezet, csúfítja a fogakat, ráadásul ha egyszer megjelent, csak a fogorvos szabadíthat meg tőle. Az emberek közel nyolcvan százalékánál alakul ki, és az öregedéssel csak egyre gyakoribbá válik a kockázata. De mit is tehetnénk ellene?

 

Vannak dolgok az életben, amikről nagyon kínos beszélni – de még sokkal kellemetlenebb, ha soha senki nem teszi szóvá! Ilyen például, ha teljesen elkenődött a sminked, és már órák óta pandaarccal jársz-kelsz, de ezt csak otthon, a tükör előtt állva veszed észre. De mi a helyzet, ha a probléma mindennapos, mert számodra fel sem tűnik – te pedig épp ezért nem is változtatsz rajta? Az erős szájszag épp ilyen. Gondolj csak bele, mennyire tönkretehet egy romantikus randit vagy állásinterjút! Hogyan tudod garantáltan elkerülni?

 

Talán nem meglepő, hogy az emberi száj mikroorganizmusok ezreinek ad otthont. Persze, általában a létezésükre sem gondolunk – ám vannak köztük kártékony bacik, amelyek vissza is élnek a feledékenységünkkel. Ezek a kórokozók fogvesztéssel járó, súlyos szájbetegségek forrásai lehetnek! Most megismerheted a szád „lakóit”, és azt is, mit érdemes róluk tudnod a betegségek elkerüléséhez.