Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-70-797-0405

Blog

Mit keres a szén a szádban? Bemutatjuk az aktív szenes fogkefét!

2022.04.29 14:43

Hallottál már a szenes és az aktív szenes fogápolás előnyeiről, jótékony hatásáról? Elsőre talán szokatlanul hangzik, de biztos, hogy mire elolvasod blogbejegyzésünket, már neked is szimpatikussá válik!

Az aktív szenes termékek legnagyobb előnye, hogy könnyedén eltávolítják a makacsnak tűnő foltokat, elszíneződéseket a fogakon. Az, ami eddig lehetetlennek tűnt, most egyszerűen kivitelezhető! Ráadásul nem is a tudomány legújabb vívmányának köszönhetjük ezt, hanem egy réges-régi, ősi módszernek…

Fogápolás egykor és most: a bíborcsiga égetett héjától az aktív szenes technológiáig


Gondoltál már arra, hogyan mostak az emberek régen fogat? A fogkrém és a fogkefe feltalálása, illetve széles körben való elterjedése előtt őseink apró széndarabok segítségével tisztították meg a fogaikat. A huszadik század közepéig az emberek alabástromkövet, a bíborcsiga égetett, porított héját, sót, hamut, szódabikarbónát, szenet, kis pálcikákat és rongyokat használtak fogmosáshoz. A fogkefe bizonyos elődeit már a 18. században is fellelhetjük, de még a 20. század második harmadában is élt a tévhit, miszerint egy háztartásba elég egy fogkefe.


Napjainkban a szépségápolásban újra elterjedtek az aktív szenet használó termékek, melyeknek számos előnyös hatást tulajdonítanak. A fogászatban a fogkrémek mellett újabban a fogkeféken is megjelent ez az összetevő, sőt! Immár az aktív szenes elektromos fogkefék is egyre népszerűbbek, és az ősi módszerek a 21. század emberének számára a fogápolás csúcsát ás virágkorát hozzák el.


Oral-B Pure Clean aktív szenes pótfej

Az elektromos fogkefék rövid távon nagyobb befektetést igényelnek, viszont hosszú távon megtérülnek költségeid: sokkal hatékonyabban tudod biztosítani szájhigiéniád, valamint fogaid épségét, ha egy elektromos fogkefét veszel a kézi helyett. Megkíméled magad és pénztárcád is a gyakori fogorvosi konzultációktól, kezelésektől, kisebb-nagyobb beavatkozásoktól.


Az elektromos fogkefének és az Oral-B Pure Clean aktív szenes pótfejnek számos előnye van. Több lepedéket távolít el, mint a kézi fogkefe, és lekerekített sörtéivel mélyen tisztít, anélkül, hogy a fogzománcot és az ínyt károsítaná.


Az aktív fekete szenes sörték a felületi foltokat is eltávolítják. Ha szenvedélyes dohányos, kávés vagy teás vagy, akkor ez lehet a megoldás az elszíneződött fogaid számára!


A termék a Pulsonic, Sonic, valamint az IO fogkefék kivételével minden Oral-B fogkefével kompatibilis, de kizárólag 12 éves kor felett ajánljuk.


Ha te is szeretnéd élvezni a szenes, aktív szenes termékek előnyeit, akkor keresd fel egyik szaküzletünket, vagy rendeld meg online webshopunkból ezt a különleges újdonságot: az Oral-B Pure Clean aktív szenes pótfejet 3 vagy 8 darab kiszerelésben.


Hogyan lehet még hatékonyabb a fogfehérítés?


Ha nincs semmilyen ellenjavallat a fogorvosod részéről, próbáld ki a szenes fogkrémeink legkedveletebb termékét a Curaprox Black is white fehérítő hatású fogkrémünket is. A fogkrémben található aktív szén hatékonyan távolítja el a fogzománc mikrorepedéseiben megbúvó ételmaradékokat, vagy az italokból vagy dohányzásból származó szennyeződéseket. Az aktív szén magába szívja a különböző eredetű elszíneződéseket: egyaránt kiváló választás lehet dohányzást, teázást, kávézást, vagy vörösborozást követő fogmosások alkalmából. A fogkrém magas fluorid tartalma megóv a fogszuvasodástól, ráadásul olyan, a nyálban természetesen is megtalálható enzimeket is tartalmaz, melyek segítik a megfelelő szájhigiéniához szükséges nyálképzést.


Szaküzletünkben a termék ingyenesen, akár azonnal is átvehető, de emellett rendelheted házhoz szállítással vagy átvételi pontokra is, 2-3 munkanapon belül kiszállítjuk. Ha 30.000 forint feletti értékben rendelsz tőlünk terméket, akkor a kiszállítás ingyenes.