Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-70-797-0405

Blog

Húsvétkor is figyelj oda fogaid épségére!

2022.04.11 16:13

Egy-egy nagyobb családi összejövetel, ünnep alkalmával a legkülönbözőbb italok és ételek elfogyasztására vállalkozunk, és ilyenkor nem csak a gyomrunk, hanem a fogaink, szájhigiéniánk is ki van téve a gasztronómiai élvezetek ostromának. Cikkünkben adunk pár tippet, hogyan vedd rá magadat – és a gyerekeket – a fogmosásra!

Családi fogmosóverseny és utazó fogkefe húsvétkor is

Még ha otthon fogat is mosunk minden étkezés után, kicsi az esélye, hogy ezt egy vendégségben is megtesszük. Pedig a fogak ilyenkor is – sőt, leginkább ilyenkor! – ki vannak téve az ételek okozta káros hatásoknak, különös tekintettel a sok süteményre.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt fontos, hogy az ünnepek alkalmával a fogakat érő, különösen sokféle, extrém hatásokat a megfelelő kezeléssel semlegesítsd. Ha vendégsébe mentek, dobj be mindenkinek egy fogkefét a táskába. Nem ciki, hogy mindent megteszel fogaid épségéért, sőt! Sokkal rosszabb, amikor fogaid közt a húsvéti sonka maradékával mosolyogsz a nagyira, vagy a locsolkodó udvarlódra… A Power2 töltős utazótok segítségével egy egynapos találkozó, vagy többnapos családi program esetén is lesz elég energia az elektromos fogkefékben.

Talán szorít az idő, nagy a vendégsereg, leülni is alig van időd, nemhogy elrohanj egy alapos fogmosásra étkezés után? Pedig alapvető fontosságú lenne, hogy ekkor is szánj időt a fogaid épségére és ne szégyelld, hogy te időt szakítasz rá. Bizony nagy tévedés, ha azt hiszed, hogy egy-két nap hanyagabb fog- és szájápolás nem árthat. Ráadásul, miért ne lehetne vicces családi hagyományt csinálni a fogmosásból? Ha sok a gyerek, csináljatok játékos fogmosóversenyt az egész családdal. Aki ügyes volt, megkapja a tavasztündér húsvéti ajándékát!

Ehhez a cikk végén egy kis versikét is találsz:)

Szénnel és aktív szénnel az elszíneződések ellen

Ahogy azt már említettük, ilyenkor kifejezetten extrém dolgokkal is találkozik a fogunk, ilyen például azon italok fokozott fogyasztása, ami elszínezi a fogainkat: a kávé, a tea vagy a vörösbor. Ebben az esetben kifejezetten fontos, hogy ezek ellen is felvértezd saját és családod minden egyes tagjának fogsorát. Ilyenkor pedig a leghatékonyabb megoldás, ha olyan terméket használsz, ami szenet vagy aktív szenet használ.

Az elektromos fogkefe, mint húsvéti ajándék

Elsőre talán furcsán hangzik, pedig ezzel megalapozhatod gyermeked egészséges fogsorát: rejts el a kertben a tojáskereső játékban egy fődíjat is, egy olyan elektromos fogkefét, amely gyermeked kedvenc mesehősét mintázza.

A locsolóversek mellé pedig ez a kis fogmosós-vers is bekerülhet a repertoárba, biztosan megjegyzik tőle a fogmosás fontosságát!

Húsvétkor a tavasztündér nagyot mosolyog:

Eperpiros ajkak, csillogó fogsorok.

Csilingelőn kacagnak a manógyerekek:

Fogacskáik épek és egészségesek.

Csokitojás, csokinyuszi nem árthat nekik

Fogmosással védik apró kincseik!

Hasonlóképp, kérlek, te is figyelj oda,

Ebben segít téged a Szájpatika!

Szaküzleteinkben minden fog- és szájápolási termék akár azonnal is átvehető, de emellett rendelheted átvételi pontokra vagy házhozszállítással így 2-3 munkanapon belül hozzájuthatsz. Ha 30 000 forint feletti értékben rendelsz tőlünk terméket, akkor a kiszállítás ingyenes!

Ha a termékkel, illetve az aktív szén előnyeivel kapcsolatban további kérdésed lenne, keresd kollégáinkat elérhetőségeinken, és szívesen válaszolnak kérdéseidre.