Kérdés esetén keressen minket bizalommal:

+36-70-797-0405

Blog

Világszinten drasztikusan emelkednek a szállítási költségek

2021.03.05 11:36

Világszinten drasztikusan emelkednek a szállítási költségek

Rendkívül változó világot élünk, ahol folyamatosan alkalmazkodnunk kell a minket és a világot érintő szüntelen kihívásokhoz. Ha eddig nem lett volna elég, hogy rengetegen elvesztették munkahelyüket és korlátozásokkal kell éljük mindennapjainkat, még olyan globális nehézségekkel is meg kell küzdeni, mint a szállítási költségek gyors és nagymértékű emelkedése.

 

Ez okozza az egyre dráguló szállítási költségeket

Mivel a lezárások és a koronavírus miatt jelentősen akadozik a légiforgalom, ezért egyre többen választják a földi teherszállítást. Ennek köszönhetően a világ jelenleg nagy konténer hiánnyal küzd, ami pedig azt eredményezi, hogy négy-ötszörösére is nőhetnek a szállítási költségek. Mivel a gyártóknak a legtöbb esetben több hetet kell várniuk az üres, szabad konténerekre, így akár magas prémiumot is kifizetnek, hogy a szállítást mielőbb lebonyolíthassák. - írta a portfolio.hu.

A portfolio.hu szerint további gondot okoz még, hogy a járványhelyzet miatt a tavalyi évben visszamondták az új konténer rendeléseket, és hogy lényegesen többen vásárolnak online.

A szállítási költségek emelkedéséhez a megnőtt Európát érintő közúti fuvarozási díjak is hozzájárulnak. Ennek fő oka az üzemanyagárak emelkedése és a járművezetők hiánya.  - írta az nlvklub.hu

Magyarországi viszonylatban a fentieken túl, a hirtelen megugrott online vásárlások miatt keletkezett csomagszámok is kihatással vannak az árak emelésére. Sok területen ötszörösére emelkedett a kézbesítendő csomagok száma, de akad olyan magyar régió ahol ez a szám a húszszorosára nőtt. Ez a  logisztikai cégeknek hatalmas leterheltséget és kihívást jelent minden téren.

Hogy érinti ez a magyar webáruházakat

A kialakult helyzet sajnos mindenkit érint, mivel a szállítmányozó partnerek már árat emeltek, vagy az elkövetkező 1 hónapban fogják megtenni.  Emiatt a szállítási díjak nagyjából 30-40 százalékos drágulást eredményeznek, de egyes esetekben még ennél is vadabb emeléseket is hallani. Valószínűleg az ingyenes szállítási határ is sok esetben emelkedni fog, már ahol még van ilyen.

Beszállítók is folyamatosan küzdenek az emelkedő szállítási költségekkel ami sajnos előbb-utóbb kihatással lesz a termékek áraira is. Ami pedig még tovább tetőzi a helyzetet, hogy egyelőre nem lehet megjósolni, hogy mikor oldódnak meg a szállítás okozta nehézségek.

Vásárolj Te is magyar webáruházból, és támogassa a magyar munkaerőt, és gazdaságot.