Kategóriák
   Termékajánló
   Foxpost

   Fizetési megoldás
   Hírlevél
   2019.10.30 23:00

   10 tipp, hogy kerüld el a kellemetlen szájszagot!

    

   Vannak dolgok az életben, amikről nagyon kínos beszélni – de még sokkal kellemetlenebb, ha soha senki nem teszi szóvá! Ilyen például, ha teljesen elkenődött a sminked, és már órák óta pandaarccal jársz-kelsz, de ezt csak otthon, a tükör előtt állva veszed észre. De mi a helyzet, ha a probléma mindennapos, mert számodra fel sem tűnik – te pedig épp ezért nem is változtatsz rajta? Az erős szájszag épp ilyen. Gondolj csak bele, mennyire tönkretehet egy romantikus randit vagy állásinterjút! Hogyan tudod garantáltan elkerülni?

   1. Ne spórold meg a napi kétszeri fogmosást!

   Annyira alapvető, hogy leírnunk sem kellene, de mégis megtesszük: a megfelelő szájhigiéné elképzelhetetlen napi minimum két alapos fogmosás nélkül!

   2. Használj fogselymet!

   A fogselyemmel kitakaríthatod a fogak közé szorult ételmaradékot, amivel nem csak a szuvasodást, de a rossz szagokat is megelőzheted. A fogorvosok legalább napi egy fogselymezést ajánlanak.

   3. Tisztítsd le alaposan a nyelvedet!

   Hajlamosak lehetünk kifelejteni, de a fogmosás elengedhetetlen része, hogy a nyelvet is gondosan végigsúroljuk a fogkefével, eltávolítva róla a baktériumoknak otthont adó lepedéket.

   4. Használj szájöblítőt!

   A jól ismert márkák nem csak a baktériumokkal számolnak le, de gondoskodnak a friss és üde leheletről is, ezért érdemes minden fogmosás után szájöblítővel gargalizálni.

   5. Kerüld a leheletsavanyító élelmiszereket!

   A hagyma örök klasszikus, de tudtad, hogy az alapos fogmosás sem szabadít meg a szagától? A rossz szagokért felelős anyagok a véráramba is bekerülnek, onnan pedig a tüdőbe, ahonnan kilélegzed őket – fenntartva a kellemetlen leheletet.

   6. Látogass el a fogorvoshoz!

   A szájszag sunyi felelőse lehet egy lyukas fog is, és mindannyian tudjuk: sokkal nagyobb fájdalmat kerülünk el azzal, ha évente egyszer önként jelentkezünk a fogorvosnál, mint ha csak akkor megyünk, amikor már muszáj.

   7. Tedd le a cigit!

   Nincs erőteljesebb bűz, mint a kátrány szaga. Te is tudod, mennyire taszító, ha más szájából érzed, hogy két perce nyomott el egy cigicsikket! Már csak ezért is eljött az idő, hogy megszabadulj ettől a költséges, egészségrontó és – lássuk be – büdösítő függőségtől.

   8. Rágózz, ne cukorkát szopogass étkezés után!

   A baktériumok imádják a cukrot, és könnyen elszaporodnak, ha cukros ételt fogyasztasz. A rágó ezzel szemben beindítja a nyáltermelést, ami a leghatékonyabb az íny fertőtlenítésére, és leszámol a szájszaggal is.

   9. Igyál sokat!

   A fenti pontból következik, hogy ha nem termelődik elég nyál, beindul a fogak romlása, és a szájszag is kialakulhat. Igyál minél több tiszta vizet, hogy hidratált maradj!

   10. Látogass el a gasztroenterológushoz!

   Ha mindez nem segítene, érdemes a szakorvoshoz is ellátogatnod, ugyanis könnyen elképzelhető, hogy emésztési probléma – például reflux – áll a rossz szagú lehelet hátterében. Ez pedig a leggondosabb szájtisztítás mellett is panaszokat okozhat, amíg nem kapsz rá gyógyszeres kezelést.